Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
P1229057 1
Pressmeddelande

Telge Energi får ny vd

Publicerad: 2022-12-14

Styrelsen för Telge AB har utsett Niklas Holberg till vd för Telge Energi. Han har sedan i augusti varit tillförordnad vd. Den ordinarie rollen innebär att Niklas Holberg kan ta sig an de utmaningar energibranschen har i en tid märkt av energikris och extrema elpriser i ett längre perspektiv.

- Jag är glad över styrelsens förtroende och ser fram emot att fortsätta arbeta för att Telge Energi ska hjälpa kunderna att göra kloka elval. Vi är det lokala elbolaget som säljer el från förnybara energikällor. De senaste åren har allt fler fått upp ögonen för solens möjligheter och det är något vi är glada för, säger Niklas Holberg. 

Niklas Holberg har tidigare arbetat inom bland annat telecom och rederinäringen som försäljningschef och vd. På Telge Energi har han utvecklat bolagets affär och bland annat drivit igenom att bolaget börjat sälja solceller i egen regi. Det senaste året har många fått känna på extremt höga elpriser och under hösten har elkrisen varit ett faktum. Telge Energi har under Niklas Holbergs ledning bland annat lanserat en elprisprognos så att kunderna ska få bättre koll på elpriset. 

Som ett led i Telge Energis utveckling kommer företaget att växla upp solenergin i sin energimix.  

- Jag ser fram emot att kunna lansera flera solnyheter under nästa år och driva på branschen för att skapa förutsättningar för att fler ska kunna utnyttja solens strålar. Vi på Telge Energi vill inte att ekonomiska förutsättningar ska stå i vägen för kundernas möjligheter att ta del av solenergi. Därför är vi glada att kunna meddela att vi under 2023 kan erbjuda kunderna att leasa av våra solceller.  

Pressjour08-550 220 50pressjour@telge.se