Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Johline Lindholm, Press & PR, Telge Energi
Pressmeddelande

Telge Energi hämtar PR-chef från hållbarhetsrörelsen

Publicerad: 2019-03-06

Med bakgrund inom aktivism, opinion och kommunikation i klimat- och hållbarhetsrörelsen så kliver Johline Z. Lindholm nu in som ny press- och PR-ansvarig på elbolaget Telge Energi.

Johline Lindholm arbetar p Telge Energi sedan 2017 och har sin bakgrund inom klimat och hllbarhetsrrelsen Bland annat har Johline Lindholm suttit som ordfrande fr PUSH Sverige och haft uppdrag som lokal projektkoordinator fr 350org

Tidigare arbetsgivare är bland annat den globala klimatorganisationen 350.org kopplat till den svenska Fossil Free-rörelsen och Naturskyddsföreningen. Johline har även varit en central del av nätverket PUSH Sverige i rollen som ordförande och senare även anställd. Aktivism och civil olydnad har också varit en del av Johlines engagemang, även om det inte är det som presenteras i hennes CV. Idag sitter hon också i styrelsen för den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen med över 70 000 deltagare (Skjutsgruppen ideell förening).

“Telge Energi är ett bolag med en gedigen historia av att göra revolt mot jättarna och ställde om till 100 % förnybart redan för över 10 år sedan. Ideologiskt så har jag hamnat helt rätt, och jag vet att vi kan göra så mycket mer för att driva på och inspirera till att göra Sverige till en förebild inom hållbarhet, på riktigt.” säger Johline Z. Lindholm.

”Vi vill röra om i energibranschen och driva hållbarhetsagendan hårdare. Johline har örat mot rälsen och utmanar oss att tänka ett eller flera steg längre. Hon är en nyckelspelare när vi ska ta oss till nästa nivå i vår utveckling som företag och som förebild inom hållbarhet.” säger Jonas Månsson, kommunikationschef på Telge Energi.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka arbetar Johline på Telge Energi med kommunikation och är från och med december ansvarig för arbetet med Press och PR. Innan Telge Energi har den ideella sektorn nästan uteslutande varit Johlines arbetsplats.

“Med tanke på min bakgrund i den ideella sektorn och ideellt arbete med olika grader av civil olydnad så känns det lite ovant att kliva in i företagsvärlden. Samtidigt så behövs aktivism och lite mer ‘radikalt’ hållbarhetstänk i företag, och även politik. Annars kommer vi inte nå våra klimat- och miljömål. Telge Energi har viljan att göra skillnad.” tillägger Johline.

Kontakt
Jonas Månsson, kommunikationschef Telge Energi
jonas.mansson@telgeenergi.se

Johline Z. Lindholm, press och PR, Telge Energi 
johline.lindholm@telgeenergi.se