Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
anseendeindex 2019 1500x1000
Pressmeddelande

Telge Energi har högst anseende i branschen

Publicerad: 2019-05-02

Allmänheten sätter Telge Energi i topp. Det visar resultatet av Anseendeindex 2019. Undersökningen görs för 10 året i rad och varje bransch skapar sina egna förutsättningar för att hamna i toppen eller botten. Telge Energi har högst anseende i kategorin energi och ligger på plats 16 på hela listan.

Telge Energi har hgst anseende bland elbolagen och ligger p plats 16 p hela listan Det visar resultatet av Anseendeindex 2019

I dagarna publicerade Kantar Sifo resultatet av sin årliga undersökning, Anseendeindex Företag. I 10 år har Kantar Sifo mätt allmänhetens tilltro till svenska företag. Varje bransch har sina egna förutsättningar för att rankas högt eller lågt utifrån hur omvärlden ser ut, men det som väger tungt är allmänhetens gillande och företagets förmåga att hålla vad de lovar. Ytterligare faktorer som allmänheten värdesätter är om företaget bidrar positivt till bilden av Sverige. Telge Energi är allmänhetens favorit i kategorin energi, och hamnar på plats 16 när alla kategorier slås ihop.

“Att ha bäst anseende i branschen är en fantastisk kvalitetsstämpel. Det går inte att köpa sig till genom stora reklamkampanjer och snygga reklamfilmer som exempelvis inom hållbarhet”, säger Jonas Månsson, marknads- och kommunikationschef på Telge Energi.

“Att det spelar roll att vi har haft ren el i över 10 år och drivs av frågor som hållbarhet är självklart en viktig faktor, men anseende handlar om helheten. Och det tycker allmänheten i Sverige att vi har lyckats med, vilket är fantastiskt roligt”, säger Magnus Eldberg, chef för kundrelationer och försäljning på Telge Energi.

“Vi har fått en signifikant ökning och till viss del tror vi att det handlar om vår satsning på solel och vårt långa arbete med att påverka politiken till fördel för förnybart och de som vill investera i egenproducerad el. Vi har skapat en unik modell som ger långsiktig avkastning och stabilitet för våra solelproducenter. Det verkar ha gjort avtryck”, säger Erik Lindfeldt, chef för krafthandel, produkt och affärsutveckling på Telge Energi.

Den del av rapporten som publiceras är den generella rapporten som ger en överblick över undersökningens resultat. Du hittar den på kantarsifo.se

 

Presskontakt Telge Energi

Johline Z. Lindholm
johline.lindholm@telgeenergi.se