Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
VindkraftverkSolnedgång
Pressmeddelande

Telge Energi Sverigetvåa i el märkt Bra Miljöval

Publicerad: 2022-01-19

Telge Energi säljer näst mest el med miljömärkningen Bra Miljöval i Sverige. Märkningen är en av de tuffaste miljömärkningarna för el som finns på marknaden och hittills har alla privatkunder hos Telge Energis köpt Bra Miljömärkt el. Från och med 2022 har all el som Telge Energi säljer märkningen Bra Miljöval, vilket är ett led att underlätta för kunderna att agera hållbart.

Bakom Bra Miljöval-märkningen ligger Naturskyddsföreningen som varje år kontrollerar såld och inköpt el samt att miljökraven i kriterierna uppfylls. All el som certifieras med Bra Miljöval-märkning måste vara producerad i godkända kraftverk. 

- Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val. Sedan slutet av 2019 har våra privatkunder fått el med Bra Miljöval-märkning och från och med årsskiftet kommer även våra företagskunder att få denna miljömärkta el. säger Johannes Boson, vd på Telge Energi.

För varje kilowattimme som säljs sätts dessutom pengar av till en hållbarhetsfond. Det är ett av de miljökrav som ingår i märkningen Bra Miljöval för el. Hållbarhetsfonden gör det möjligt att finansiera bland annat hållbar vattenkraft och energieffektivisering.

- Vi ser även till att alla prosumenter som säljer sitt solöverskott till oss får sin el certifierad med Bra Miljöval.

Pressjour08-550 220 50pressjour@telge.se