Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Kvinna-slår-in-julklappar
Nyhet

Våra el-klapps tips!

Publicerad: 2022-11-29

Det finns många olika produkter på marknaden som kan hjälpa dig med att både få koll på din elförbrukning hemma samt hur du minskar den. Kanske kan det vara en perfekt julklapp till någon du känner eller dig själv?

Känner du någon med mängder av prylar inkopplade och som alltid står i stand-by läge? Det finns elmätare att koppla in i vägguttaget för att se hur många kilowattimmar som förbrukas. Med vissa mätare kan du även se priset direkt på skärmen!

För den glömske kanske en väggtimer eller rörelsesensor skulle passa bra? Med timern kan du se till att belysningen inte står på under dygnets dyraste timmar. En rörelsesensor styr belysningen baserat på om du är i rummet eller inte. Så har du glömt att släcka lampan gör det inget, sensorn gör det åt dig! 

Minska vattenförbrukningen 

Visste du att varmvatten står för cirka 25% av energiförbrukningen i en villa? Det finns många smarta prylar och tips på hur det går att dra ner på vattenförbrukningen.
Till kranarna i duschen och köket går det att installera en strålsamlare, den reducerar vatten- och energiförbrukningen på tappställen med upp till 60%.
Eller för den som gillar att ta en långdusch är en duschtimer lämplig. Kanske en med olika färger för att uppmärksamma långduscharen på att det gått lite för lång tid med det varma vattnet?

Under december har vi en julkalender i våra sociala medier med smarta eltips och en webbshop med fina erbjudanden till dig som kund, så håll gärna utkik där!