Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez 1
Pressmeddelande

Xiuhtezcatl Martinez kommer till Södertälje för årets Children’s Climate Prize!

Publicerad: 2017-10-16

Telge Energi är väldigt stolta över att kunna presentera årets hedersgäst, förra årets vinnare Xiuhtezcatl Martinez. Prisceremonin och galamiddag är i år placerat i sin helhet på Tom Tits Experiment i Södertälje. I ett klimatsmart-tema kommer cirka 250 specialinbjudna gäster fira årets unga klimathjältar.

Det första Children's Climate Prize tilldelades förra året den inspirerande klimatkämpen, Xiuhtezcatl Martinez, 16 år från USA. Sedan sitt besök i Sverige förra året har han rest runt om i världen och inspirerat fler ungdomar att engagera sig i klimatfrågor. Xiuhtezcatl är en av 21 ungdomar som stämmer President Trump och medlemmar av hans administration i federal domstol över passivitet att agera mot global uppvärmning. Förra året gick stämningen vidare trots motioner av bransch och regering att avvisa ärendet. Den har även fått ny betydelse under Trump-eran. Presidenten har kallat klimatförändringar för bluff, och medlemmarna av hans kabinett har ifrågasatt vetenskapen.

Xiuhtezcatl fortsätter att vara en kraftfull röst i miljörörelsens frontlinje och utbildar sin generation om planetens tillstånd och inspirerar ungdomar till handling för att skydda planeten. Hans budskap har inspirerat ungdomar världen över och hans egen organisation Earth Guardians har nu etablerats i över 30 länder, några av vilka kommer att delta som gäster vid årets Children’s Climate Prize. Xiuhtezcatls arbete har synts i media som Showtime, National Geographic, Rolling Stones, Upworthy, The Guardian, Vogue, Bill Maher, Skavlan, CNN, MSNBC, HBO, VICE och mycket mer.

Vi är glada och verkligen stolta över att få se Xiuhtezcatl i Södertälje igen för detta tillfälle, säger Mats Fagerström, vd på Telge Energi och initiativtagare till priset.

Årets vinnare och finalister offentliggörs officiellt i november och utnämns av juryn, vinnaren får en medalj, ett diplom och en prissumma på 50 000 kronor. 22 november blir en kväll utöver det vanliga med förstklassig underhållning från några av Sveriges ledande artister, en enastående middag och prisutdelning när vi firar årets unga klimathjältar.

Telge Energi har initierat Children’s Climate prize och arbetar aktivt med omställningen till ett hållbart samhälle genom att uteslutande jobba med förnybar energi. Children’s Climate Prize tilldelas ett barn eller ungdom som har gjort något extra för klimat och miljö. Priset instiftades 2016 för att lyfta fram ett annat perspektiv på klimatfrågan, med insikten att det är barnens framtid som står på spel, att deras röster är viktiga och förtjänar att lyssnas på.

 

PR-ansvarig:
Jonna Holmgren
070 888 05 02
jonna@massivpr.se

Projektledare:
Niklas Karlsson
073 526 83 61
niklas.karlsson@eventum.se