Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Laddningsikon

Solcellspaket för företaget

Vill ni bidra till klimatomställningen genom att producera er egen solel? Vi erbjuder försäljning och installation av solceller till företag eller bostadsrättsföreningar som vill ta klivet mot en mer hållbar vardag.

Hur fungerar solenergi?

Hur fungerar egentligen solceller på taket? Jo, solceller har förmågan att omvandla solens strålar till elektrisk energi. När solstrålarna träffar solcellerna uppstår en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av solcellen. Ovansidan blir då negativt laddad och undersidan positivt laddad. Detta genererar likström. För att man ska kunna använda elen omvandlas den till växelström i en så kallad växelriktare genom att solcellerna kopplas till en solpanel.

Produktionsavtal

Den el ni inte använder levereras automatiskt ut på elnätet. Detta kallas för överskottsel – och den kan ni alltså sälja till oss på Telge Energi.

Få betalt för er överskottsel

Solcellsbatterier

Med ett batteri kan ni dra nytta av solenergin även under de timmar på dygnet som era solceller själva inte producerar. Dessutom kan ni få bra betalt för att delta på stödtjänstmarknaden. 

Ta kontakt med våra företagssäljare


Mer information om solceller