Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Grönt avdrag 2024

Funderar du på att börja producera din egen solenergi? Du vet väl att du i så fall kan minska kostnaden för att installera solceller rejält med hjälp av Grönt avdrag? I denna guide berättar vi om hur skattereduktionen för Grön teknik fungerar och hur du som investerar i solceller, batterier eller laddbox hemma kan ta del av bidraget.

Vem kan få Grönt avdrag?

Grönt avdrag kan användas vid köp av följande grön teknik:

Oavsett vilken investering det gäller är maxbeloppet för avdrag 50.000 kr per år, förutsatt att du betalt motsvarande belopp i skatt. 

Grönt avdrag gäller privatpersoner

I dagsläget kan enbart privatpersoner som installerar solceller, solcellsatteri eller laddbox få bidrag. Det innebär att till exempel en fastighetsägare eller en bostadsrättsförening inte har möjlighet till detta bidrag.

Så ansöker du

Ansökan för bidrag för solceller, batterier eller laddbox är en väldigt enkel och smidig process. Det fungerar rent administrativt som ROT- eller RUT-avdraget. Det betyder att företaget som gör installationen åt dig helt enkelt gör skattereduktionen direkt på fakturan. Det är sedan skatteverket som administrerar preliminär och slutlig skattereduktion samt utbetalning till utföraren. Med andra ord behöver du inte krångla med någon ansökan för att kunna ta del av bidraget utan allt sköts av företaget som du anlitar.

Smidig solcellsinstallation med Telge Energi

På Telge Energi erbjuder vi trygga, smidiga och kostnadseffektiva lösningar i form av skräddarsydda solcellspaket. Givetvis ser vi till att du som installerar solceller via oss får bidraget avdraget direkt på din faktura när du väljer att ta hjälp av oss!


Läs mer om solceller