Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Cisionnyhet
Pressmeddelande

Children’s Climate Prize växer med Blueair som ny partner

Publicerad: 2019-08-29

Det internationella klimatpriset Children’s Climate Prize som årligen delas ut till barn och ungdomar för innovativa miljö- och klimatlösningar fortsätter att växa. Idag presenteras ett samarbete med luftreningsföretaget Blueair, och dessutom tillkommer en ny priskategori vid årets tävling – ”Clean Air”.

Children’s Climate Prize har utvecklats starkt sedan starten 2016 och med Blueair som ny partner tillkommer fler utvecklingsmöjligheter för årets tävling. Bland annat instiftas priskategorin ”Clean Air” för idéer som är särskilt fokuserade mot de miljöproblem som finns i luften.

- Vi är otroligt glada över att Blueair vill vara med och visa sitt engagemang för framtida generationer genom Children’s Climate Prize. Luftföroreningar är idag en av världens största hälsorisker och Blueair är en världsledande aktör som med sin globala närvaro har mycket att bidra med i att bygga plattformen där våra pristagare kan ta sina idéer och initiativ till helt nya nivåer! Det inger hopp för framtiden, säger Jonas Månsson från prisets stiftare, Telge Energi.

Nomineringsperioden för Children’s Climate Prize 2019, som delas ut i Stockholms Stadshus den 13 november, är öppen sedan 1 maj och bidrag har tagits emot från många delar av världen. För fjärde året i rad hyllas barn och ungdomar i åldrarna 12–17 år som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Priset tilldelas en individ, grupp eller organisation och bidrag från hela världen accepteras. Vinnarna utses av en jury och vinner 100 000 kr (per priskategori) för att kunna utveckla sina projekt.

- Vi på Blueair är väldigt glada över att få stötta ett så viktigt initiativ som Children’s Climate Prize. Det finns ett stort behov av nya innovationer och idéer som kan hjälpa till att rena luften från föroreningar och vi är övertygade om att vi kommer få ta del av många intressanta projekt från unga, smarta hjärnor, säger Sara Alsén, Chief Purpose Officer från Blueair som också kommer erbjuda vinnaren en praktikplats på Blueair Innovation Hub in Stockholm.

Children’s Climate Prize är initierat av det svenska elbolaget Telge Energi, som sedan 11 år tillbaka tagit ställning för en hållbar utveckling genom att uteslutande arbeta med förnybar energi. Initiativet startades då Telge Energi ville göra mer för att bidra till förändring och stötta unga som engagerar sig i och driver hållbarhetsfrågor.

Klicka här för ytterligare information om tävlingen

Om Blueair

För två decennier sedan märkte Blueairs grundare Bengt Rittri att det blev svårare att hitta platser med ren luft att leva och arbeta i. Med målet att skapa en mer hälsosam miljö för såväl sin familj som för likasinnade över hela världen bestämde han sig för att ta fram världens bästa luftrenare. För att lyckas samlade han ihop talangfulla designers, specialister och forskare som delade hans passion för luftrening och design. De påbörjade arbetet med att ta fram världens bästa luftrenare som kombinerade hög effektivititet med låga ljudnivåer och snygg design. Klicka här för ytterligare information om Blueair.

 

Presskontakt Children’s Climate Prize

Jonas Persson
070 824 39 82
jonas@ccprize.org

Presskontakt Telge Energi

Johline Lindholm
0733 90 21 58
johline@ccprize.org