Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Lär dig mer om solceller

Vad roligt att du nyfiken på solceller! Här hittar du mer information om saker som kan vara bra att veta inför ett eventuellt solcellsköp.

Allt du behöver veta om solceller

I vår solcellsguide har vi samlat allt du behöver veta om solceller - från hur solceller fungerar och hur du vet hur mycket solceller du behöver, till hur mycket el du kan producera och hur du kan finansiera ditt solcellsköp.

Till solcellsguiden

Det här ingår alltid i ditt solcellspaket

När du skaffar dina solceller genom Telge Energi får du en komplett och högkvalitativ lösning. Det här ingår alltid i ditt solcellspaket:

  • Solpaneler
  • Växelriktare
  • AC-inkoppling inklusive material
  • Montagematerial och installation
  • Projektering och all administration

Installationen av solceller

Hur går installationen till?

Och hur lång tid tar det egentligen från att du köper solcellerna till att du har en fungerande solcellsanläggning och kan börja producera din egen el? Vi reder ut de viktigaste frågetecknen kring installationen av solceller.

Så går installationen till

Hur fort kan jag få en installation?

Hur fort själva installationen kan ske beror framför allt på hur hög belastning vi har just nu, men även på var i Sverige du bor. I Södertälje och Mälardalen med kringliggande orter har vi vår starkaste tillgång till montörer, men vi installerar solceller i hela Sverige

Om du bor i Södertälje, Stockholm, Uppsala eller Norrköping kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig med en solcellsinstallation här nedan:

Solceller i Södertälje

Solceller i Stockholm

Solceller i Uppsala 

Solceller i Norrköping        

Ekonomiska bidrag och lån

Grönt avdrag för solceller

Du vet väl att du kan minska kostnaden för att installera solceller rejält med hjälp av Grönt avdrag? Vi har satt ihop en guide med information om hur skattereduktionen för Grön teknik fungerar och hur du som investerar i solceller, batterier eller laddbox hemma kan ta del av bidraget.

Så fungerar Grönt avdrag

Ytterligare finansiering

Förutom Grönt avdrag kan du få hjälp av vår samarbetspartner Reurs för att finansiera dina solceller. De erbjuder både så kallade gröna lån eller möjligheten att baka in investeringen i ditt bolån. 

Få hjälp med finansieringen

Få betalt för din överskottsel

I många fall producerar en solcellsanläggning mer el än du själv förbrukar, speciellt under sommarmånaderna. Med ett produktionsavtal hos oss får du betalt för din överskottsel. På så vis tjänar du ännu mer på dina solceller!

Läs mer om att sälja solel


Läs mer om solceller