Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

5 fördelar med solceller för företag

Funderar du på solceller? I så fall har du kommit rätt! Med solceller kan du påverka både din elkostnad och miljön. Dina val spelar roll för Sveriges energiförsörjning och kan dessutom ge fin avkastning. Här går vi igenom några av alla fördelar med solceller - för det handlar om dig eller ditt företag och vad du kan få ut av ditt tak!

1. Njut av förnybar el

Precis som vind och vatten är sol ett förnybart kraftslag. Den finns dessutom i överflöd och är i princip en oändlig resurs. Alltså, ju mer vi kan nyttja solens strålar för vår energiförsörjning, desto bättre! Om ni är ett företag signalerar en investering i solceller dessutom tydligt att ni är en verksamhet som verkligen tar ert hållbarhetsarbete på allvar.

2. Bli mer självförsörjande  

De flesta som investerar i solceller har möjlighet att bli självförsörjande på el under stora delar av året. Det gäller framförallt under sommarmånaderna, men även under delar av våren och hösten är det möjligt att bli delvis självfrörsörjande.

3. Tjäna pengar på överskottselen

Utöver att täcka det egna elbehovet procucerar många solcellsanläggningar dessutom ett överskott av el under delar av året. Den el du eller ditt företag inte själva förbrukar kan ni då sälja tillbaka till oss på Telge Energi - och få bra betalt för! 

4. Få bra avkastning

Avkastningen på solceller ligger vanligtvis på 7-12 procent per år, investeringen betalar sig på omkring 10 år och livslängden är garanterad till minst 25 år.

5. Höj värdet på fastigheten

Husets värde ökar när du installerar solceller. Det innebär att även om du skulle flytta innan du hunnit tjäna in hela investeringskostnaden kan du i många fall ändå få ett högre försäljningspris* än annars.